Előadás

2024.02.14. 17:00

A demenciáról tanultak és tornáztak is a vakok Szolnokon

Interneten és élőben is nyomon követhető előadást szervezett a tagságnak és az érdeklődő látássérülteknek a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete kedden.

Kovács Berta

Nagy-Bana Zsanett útmutatásával tornáztak is a látássérültek

Forrás: Beküldöt fotó

Az életkor előrehaladtával az agyi idegsejtjeink száma folyamatosan csökken, a felidéző működések meglassulnak. Normál esetben is bekövetkezik a gyors képzettársítás képességének csökkenése, ezt azonban az élet során felhalmozódott tapasztalatok és bölcsesség képes ellensúlyozni. Az életkor előrehaladtával – bár nem törvényszerűen –, előfordulhat feledékenység, de ez normál esetben nem romlik. Demenciáról (elbutulásról) akkor beszélünk, ha az intellektuális képességek betegség következtében hanyatlanak. 

A demenciáról, annak tüneteiről és a hozzá társuló egyéb következményekről Nagy-Bana Zsanett tartott előzetes regisztrációt követően online is megtekinthető előadást az egyesület szolnoki Móra Közösségi Terében.

A program érdekessége volt, hogy a hasznos információk átadását követően a szakember meg is tornáztatta közönségét, olyan mozgásformákat gyakoroltatva, melyek segítik az agyféltekék működésének összehangolását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában