Közbiztonság

2024.02.18. 09:00

Bővítenék a kamerarendszert Püspökiben, ezúttal a Fő út mellé telepítenének térfigyelőket

A falu Fő útjának 3 pontjára szereltetne fel kamerákat Tiszapüspöki, a térfigyelőket a lakosság kérésére telepítené az önkormányzat. A Fő út azonban a közútkezelőhöz tartozik, így jelenleg a megvalósítás jogi lehetőségeit vizsgálják.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A közbiztonság növelésének érdekében és lakossági kérésre újabb kamerákat telepítenének Tiszapüspökiben, ezúttal a település Fő útja mentén. 

– A legutóbbi közmeghallgatáson elhangzott az igény a lakosság részéről, hogy a Fő út mentén telepítsen az önkormányzat kamerákat, három helyen. Ezekkel a be-és kimenő forgalmat is lehetne ellenőrizni a településen. Ezzel a remények szerint a térfigyelők a gyorshajtás, a kisebb rongálások, rendzavarások esetén is talán visszatartó erővel is bírnának – tájékoztatott Bander József polgármester. 

Hozzátette, a szándék meg van erre az önkormányzat részről, és az anyagi fedezet is rendelkezésre áll, de mivel a Fő út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében áll, jelenleg a megvalósítás jogi lehetőségét vizsgálják. A településen az önkormányzati területeket, közterületeket legalább 25 kamera figyeli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában