Tavaszváró akció

2024.02.18. 14:30

Felkészítették a fészekrakásra a Holt-Tisza-parti madárodúkat a zölderősök

Jöhetnek a madarak a Holt-Tisza-parti fák közé. Az ott kihelyezett odúkat takarították ki a természetvédők a hétvégén.

Rimóczi Ágnes

Jó hangulatban akciózott a lelkes csapat

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

Tavaszi odútakarításra, -karbantartásra indultak szombaton délelőtt a Szolnoki ZöldErő tagjai a Holt-Tisza-parton. A csapathoz sokan csatlakoztak, akik aktívan vettek részt a madárlakok rendbetételében. 

– A Margit utcától a gázfogadóig sétáltunk végig és ezen a szakaszon ellenőriztük és tisztítottuk ki a három éve telepített 24 madárodút – Kezdték beszámolójukban a környezetvédő szervezet illetékesei. 

– Az eredmény biztató, hiszen tizenöt odúban találtunk tavalyi fészket, vagyis az elmúlt szezonban ennyit biztosan használtak a környék madarai költésre – tették hozzá a tapasztalataikat.

A programra több család is érkezett, a gyerekek is lelkesen segítettek, mindenki kivette a részét a munkából, hogy az odúk készen álljanak az idei fészekrakásra. Természetesen most sem tudtak elmenni az eldobott hulladékok mellett a résztvevők. De ahogy megtudtuk: mivel nemrégiben volt a területen egy nagyobb volumenű szemétszedés, ezúttal kevesebb zsák telt meg az illegálisan lerakott, eldobott szeméttel. – A tavaszias jó időben hasznosan töltöttük együtt a délelőttöt, köszönet és hála minden résztvevőnek – összegezték az akciót.

A gyerekek is aktívak voltak
Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában