Lista

2024.02.12. 08:30

Hármas ikrek Kunmadarason, varázslatos hóvirágok Kunszentmártonban – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Drága mulatság lehet Tiszapüspökinek az M4-es, jelmezbe bújtak a szolnoki tiszapartis diákok – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A büszke Bartucz nagyszülők és szülők a picikkel. Denisz a nagyi, Denton az édesapa, Dilen az édesanya kezében

Fotó: Daróczi Erzsébet

1. Üröm az örömben: drága mulatság lehet Tiszapüspökinek az M4-es

Bár az M4-es gyorsforgalmi út számos pozitív hozadékkal jár a 2000 fős Tiszapüspöki számára, a kistelepülés most azzal szembesült, hogy bizonyos szakaszokat valószínűleg az önkormányzatnak kell karbantartania, egyelőre úgy tűnik, mindenféle plusz állami forrás nélkül.

Bander József polgármester az M4-es Tiszapüspökinél található felüljáróján, ahol balesetek miatt megrongálódott az autósokat védő szalagkorlát
Fotó: Mészáros János

2. Varázslatos hóvirág-világ tárul elénk Kunszentmárton közelében – galériával és videóval

Czakó János és felesége Helle Lídia kunszentmártoni házának kertjében szaporodott el a hóvirág. Évtizedekkel ezelőtt a felújítás során útban voltak, akkor határozták el, hogy egy közeli földterületükre kiültetik és az országban elsőként elkezdik termeszteni a tavaszköszöntő növényt.

Helle Lídia gondozza az ezer négyzetméretes hóvirág mezőt
Fotó: Mészáros János

3. Koraszülöttként érkeztek a madarasi ikrek, Denisz, Denton és Dilen

Bár csak egy gyermeket vártak, rögtön három csöppséget „kaptak” a kunmadarasi Kéri Dávidék. A koraszülött, egy kiló alatti súllyal érkező fiúk félévesen már jól vannak, egyre figyelmesebbek a világra. Otthonukban látogattuk meg őket.

4. Jelmezbe bújtak a szolnoki tiszapartis diákok – galériával

A farsang jegyében telt a csütörtöki nap a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban. A különleges eseményre az intézmény 1.b osztályának diákjai egy különleges táncos produkcióval és készült. 

NB Tiszaparti farsang (8 of 16)
A gyerekek élvezték a farsangi mulatságot
Fotó: Nagy Balázs 

5. Néma csenddel vette kezdetét a vármegyei közgyűlés Szolnokon

Megállapította 2024-es költségvetését pénteken a jászkunsági vármegyei önkormányzat, amely döntéssel a testület egyben ráfordult az idei választásokra is. A testület emellett fontos rendvédelmi elismerések díjazottjairól is határozott.

Kiemelkedő rendészeti dolgozók elismerésére készül a vármegyei önkormányzat – a díjazottak személyéről is döntöttek a pénteki közgyűlésen
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában