Összefoglaló

2024.02.01. 20:40

Huszonnégy éve történt a tiszai cianidszennyezés – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Könnyes szemmel vette birtokba új lakókocsiját a berényi hajléktalan, még cicájának is jut benne hely. Hálás szívvel gondol segítőire a nehéz sorsú férfi, aki ma este várhatóan már új otthonában hajthatja álomra a fejét.

Cianidszennyezés: a Tisza legsötétebb napjára emlékeztek Szolnokon. Elpusztult és vergődő halak borították a víz felszínét, a folyó kesernyés, hátborzongató mandulaillatot árasztott, a parton pedig döbbent emberek nézték az elképzelhetetlen katasztrófa nyomait. Szinte napra pontosan huszonnégy éve történt a tiszai cianidszennyezés, erre emlékeztek csütörtök délelőtt Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén. Iskolai csoportok léptek fel, beszédek hangzottak el, majd a gyaloghídról a folyóba dobták az emlékezés virágait, koszorúit.

Filmfesztivál és asztrológia – pénteki programajánló a Jászkunságból.

Szalay Ferenc: Közösen éltük meg szeretett folyónk tragédiáját. Csütörtökön délelőtt a cianidszennyezés 24. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a szolnoki Tiszavirág hídon. Az eseményen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is elérzékenyülve idézte fel a Tisza sötét napjait.

Nyílt titok volt, hogy labilis, mégis hazamehetett a kislányát meggyilkoló jászszentandrási asszony. Kiderült, hogy napokkal a jászszentandrási családi tragédia előtt rendőrök vitték el az exélettársára támadó asszonyt. Eljárás indult ellene, de hazamehetett, és végül brutális módon végzett hároméves kislányával és önmagával is. Vajon az ügyben egyedül a halott asszonyt terheli felelősség, vagy más is hibázott, mulasztott az ügyben?

Jogsi nélkül ült autóba egy férfi Jászfelsőszentgyörgyön, lekapcsolták a rendőrök. A rendőrök őrizetbe vették a felsőszentgyörgyi sofőrt.

Két autó karambolozott Ceglédnél, többen súlyosan megsérültek. Két személyt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Platánfagyökér okozott csőtörést csütörtökön délelőtt a szolnoki Templom úton. A szolgáltató a hibát gyorsan elhárította, a fának nem okoztak egészségkárosodást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában