Korszerűsítés

2024.02.09. 09:30

Kezdődik a fejlesztés: 250 millió forintból újulnak meg önkormányzati épületek Abonyban

Csarnok- és óvodafelújítás is szerepel Abony most induló, önkormányzati épületek korszerűsítését célzó projektjében, amelyre 250 millió forintot kapott a város.

Rózsa Róbert

Pető Zsolt polgármester Abony önkormányzati épület-korszerűsítésének projektindítóján elmondta, a város 250 millió forint TOP-forrásból valósít meg fejlesztéseket

Fotó: A szerző felvétele

A Varga István Városi Sportcsarnok, a Gyöngyszemek Óvoda Köztársaság úti telephelye és a Báthori utcai szociális szolgáltató épülete is megújul Abonyban – jelentették be csütörtökön, a sportcsarnok mellett tartott projektindító sajtótájékoztatón.

Pető Zsolt, Abony polgármestere elmondta, a város sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz azon forrásaira, amelyeket önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére írtak ki, és amelyben Abony 250 millió forint, vissza nem térítendő, európai uniós és hazai forrást nyert el.

A városvezető kifejtette, a most induló projekt révén korszerűsítik a Varga István Sportcsarnok tetőszerkezetet, új fűtő- és szellőztetőrendszert alakítanak ki, és akadálymentesítik az épületet. A Gyöngyszemek Óvodában a nyílászárókat cserélik korszerűbbekre, emellett szigetelik a födémet, és modernebb hűtő-, fűtő- és klímaberendezéseket alakítanak ki. A Báthori utcai szolgáltatónak pedig a belső határoló falait szigetelik le.

Pető Zsolt emlékeztetett: a fejlesztések a 2019-ben megfogalmazott Szeretlek Abony gazdasági program részét képezik.

Földi László, Abony és környéke parlamenti képviselője szerint fontos, hogy a most induló korszerűsítés a gyerekekről szól
Fotó: A szerző felvétele

– Büszke vagyok Abonyra, mert minden lehetőséget megragad arra, hogy amit a Szeretlek Abony programban megfogalmaztak, azt minél tökéletesebb megvalósítsák – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője. Földi László kiemelte, a fejlesztés azért is örvendetes, mert gyerekekről, sportoló fiatalokról szól.

Földi László rámutatott: az abonyi fejlesztési program szervesen illeszkedik Magyarország energetikai megújulást célzó országos projektjébe, amely lényege, hogy minél kevesebb fosszilis energiát használjunk, és kihasználjuk a megújuló energiában rejlő lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában