Összefoglaló

2024.02.25. 21:00

Víz alá került a szolnoki Mentetlen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Megkezdődött az út kialakítása a Nagykunsági főcsatorna mentén, hogy esős időben is száraz lábban közelíthessék meg a horgászhelyeket a pecások.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Vastapssal és boldog nevetéssel zárták a Bíborba bársonyba gyöngykoszorúba - táncos, játékos, zenés fesztivált Tiszafüreden.

Kigyulladt egy műhely Cegléden vasárnap. A tűzoltók megfékezték a lángokat a Bába Molnár dűlő közelében, jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

A Magyarország étele szakács versenyre az ország minden pontjáról, de még a határon túlról is érkeztek séfek, hogy megméressék magukat. A héttagú zsűrinek nem volt egyszerű dolga, a végső rangsort csak néhány tized pontos különbségek határozták meg. A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola folyosóján tartották az eredményhirdetést szombat délután.

Árokba hajtott egy autó a 32-es főúton vasárnap. Jánoshida közelében tűzoltók beavatkozására is szükség volt.

Lángok csaptak fel egy melléképületben az abonyi Nép utcában vasárnap. A helyszínre a szolnoki hivatásos tűzoltók érkeztek.

A farsangi időszak az egyik legrégebbi és legkedveltebb télűző hagyomány. Szokások egész sora kapcsolódik hozzá, melyek talán kissé a homály ködébe vesztek az idők folyamán. Gecse Annabella, szolnoki Damjanich János Múzeum néprajzkutatója azonban számos érdekességgel igyekszik feleleveníteni ezeket a Szoljon.hu legújabb podcastjében.

A helyi családok féltve őrzött becses kincseiket ajánlották fel a szervezőknek.

Amikor leszáll az éj, egészen különleges arcát mutatja a szolnoki gyaloghíd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában