Beruházás

2024.03.13. 12:30

Parkolhatnak az autók a napelemek alatt Rákóczifalván

A sportcsarnoknál kialakított kocsibeálló tetejére szerelték fel a napenergiát hasznosító elemeket.

Kovács Berta

Helyükre kerültek a sportcsarnokhoz tervezett napelemek Rákóczifalván. Ez a beruházás része az önkormányzat energia-megtakarítás célzatú projektjének, amit 5 millió 731 ezer forint összegű kedvező kamatozású hitelből valósítanak meg, és a megújuló energiaforrások kiaknázása mellett a 442-es főút és a Rákóczi út közvilágításának modernizálását is tartalmazza.

térkövezés, napelem
Letérkövezték a beállót az önkormányzat dolgozói
Forrás: Beküldött fotó

A 20 kilowattos napelemek egy kialakított tetőzeten kaptak helyet, az alatta lévő területet pedig térkő borítással látták el az önkormányzat dolgozói. Az építmény kocsibeállóként is használható, így amellett, hogy segíti a napenergia hasznosítását, árnyékot is ad az itt leparkoló gépjárműveknek, ami a nyári kánikulák idején nem elhanyagolható szempont.

Dr. Túróczi Imre polgármester arról számolt be, az orvosi rendelőre is felszerelték már az újabb napelemeket a meglévők mellé, napelemek kerültek az egészségházra és az Iparos kör épületére is. E fejlesztésekkel a számítások szerint jelentős megtakarítást tudnak elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában