Gyérítés

2024.03.03. 11:30

Nem fognak ki több kis harcsát a Holt-Zagyvából

Három mázsánál is több törpeharcsát gyűjtöttek be hétfőn a horgászvízből, egyelőre be is fejezik halászatukat.

Kovács Berta

Szokatlanul tavaszias sz időjárás, így a vizek is melegedésnek indultak. A vermelőhelyeken összegyűlt halak is elkezdtek mozogni, szétszéledni, így egyre kevésbé érdemes az invazív fajok szelektív halászatával próbálkozni.

gyérítés,harcsa,zagyva
Eltávolították a varsákat a vízből
Forrás: Beküldött (KTVHESZ)

A Közép-Tiszta-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) megbízásából dolgozó hivatásos halászok hétfő folyamán kiürítették a Malomzugi Holt-Zagyván kihelyezett varsákat. A halfogó eszközökből még 326 kilónyi törpeharcsát tudtak összegyűjteni, de ez a mennyiség már igencsak elmarad a február eső felében, a hideg időszakban végzett felnézések eredményétől, amikor tonnát meghaladó mennyiséget tudtak kifogni.

A hétfői zsákmánnyal együtt az idei szezonban összesen 1601 kilogramm törpeharcsával gyérítették a holtág halállományát. A KTVHESZ be is fejezte itt a tüskés kis harcsák év eleji szelektív halászatát, a varsákat eltávolították a horgászvízből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában