RAVEN

2024.03.17. 17:00

„Kémrepülővel” gyakorlatoztak a szolnoki drónpilóták

A RAVEN típusú felderítő drón alkalmazását sajátították el a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái.

Mészáros Géza

A dróntechnológia alkalmazása a mai modern hadviselésben, elsősorban a felderítési feladatokban elengedhetetlen gyakorlat. A Szolnokon települt MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái a napokban RAVEN típusú „kémrepülő”, felderítő drón alkalmazását gyakorolták – számolt be róla a dandár a közösségi oldalán.

A dandár drónpilótái a közelmúltban a RAVEN típusú technikával gyakoroltak 
Forrás: MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár fb-oldala

A MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár bázisáthelyezésre készül. Jelenlegi állomáshelyéről a régóta üresen és kihasználatlanul álló Rékasi úti laktanyába fogja majd áttenni székhelyét. Az átköltözést számos beruházás előzi meg. Az infrastruktúra-fejlesztés utak, épületek létesítését, de személyi állomány bővítését is jelenti – fogalmazódott meg mindez a szolnoki közgyűlés korábbi ülésein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában