Víz a békéért

2024.03.23. 06:55

Rajzoltak és vetélkedtek a jászkunsági gyerekek a világnapon

Március 22. a víz világnapja. A jeles nap apropóján a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezetével és társvállalatokkal közösen idén is több programot szervezett.

Rimóczi Ágnes

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ben határozott a víz világnapjának megtartásáról minden év március 22-én azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a vízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A világnapi események minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak. Az ez évi mottó: Víz a békéért.

víz világnapja, torta
Tortával (is) ünnepelték a víz világnapját
Forrás: Kötivízig

Térségünkben is „tisztelegtek a víz előtt". 

– Igazgatóságunk a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Szolnoki Területi Szervezetével és a társvállalatokkal együtt március 21-én rendezte meg a Térségünk a Közép-Tisza című, erdei sétával egybekötött vetélkedőt és akadályversenyt. Az eseményen tizenöt általános iskolai csapat mérte össze tudását és ügyességét – olvasható a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleményében. A tájékoztatásból kiderült: a megmérettetést az Alsó-Jászsági Petőfi Sándor Általános Iskola „Vízitündérek” elnevezésű csapata nyerte.

A víz világnapi képzőművészeti pályázatunkra 216 alkotás érkezett az óvodásoktól a középiskolásokig. A díjátadót pénteken tartották a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen a Hétszínvirág óvoda nagycsoportosainak víz tematikájú műsora után Rózsa Helga, az MHT területi titkára és Tóth Péter, igazgatóságunk vízrajzi osztályának vezetője mondott köszöntőt, majd a legjobb pályamunkák alkotóit díjazták. Végül a gyerekek és szüleik megkóstolhatták a víz világnapi csokitortát – tájékoztatott a víz világnapi eseményről Laczi Zoltán.

Az igazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk: ezen a napon kollégáik több oktatási intézménybe ellátogattak, ahol előadásokat tartottak vizeinkről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában