Statisztika

2024.03.11. 18:00

Már háromszázmillió köbméter vizet tároznak a Kötivízig működési területén

További vízkészletet tároztak be a térségünkben. A vízvisszatartással, tározással az aszályos időszakokra készülnek.

Rimóczi Ágnes

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén jelenleg a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert. Ez másfélszerese a február közepén regisztrált értéknek. 

víz
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

– A legnagyobb tételt ebből a Tisza-tó adja, 240,5 millió köbméterrel. Az árvízi tározók területén 267,5 ezer, míg a hullámtéri tározótereken 1 671 ezer köbméter vizet tartunk vissza – számolt be az adatokról a témával kapcsolatban Laczi Zoltán

A Kötivízig sajtóreferense hozzátette: a csatornákban és holtágakban együttesen 23 millió köbméteres vízkészlettel várják a vegetációs időszakot, ebből 17,3 millióval részesednek a holtágak. Így a Fegyverneki-, a Kanyari-, a Cserőközi-, a Szajoli-, az Alcsi-, a Cibakházi-, a Tiszaugi- és a Gyova-Mámai Holt-Tisza, valamint a Tehenesi, a Kungyalui-, a Harangzugi és a Halásztelki Túrtő-Harcsási-Holt-Körös, a Tiszakécskei Holt-Tisza, a Szászberki Holt-Zagyva és a Malomzugi Holt-Zagyva tárol vízkészletet.

– Ezen kívül a halastavakban és horgásztavakban megközelítően 24 millió köbméteres vízkészletet tároznak az azokat üzemeltetők – tette hozzá Laczi Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában