Szépkorút köszöntöttek

2024.03.14. 20:52

A munka a hosszú élet titka- vallja a kilencvenedik születésnapját ünneplő Menyhárt Gáborné

Menyhárt Gábornét kilencvenedik születésnapja alkalmából a polgármesteri hivatal képviseletében Zornánszky Ildikó, az Egészség- és Családügyi Osztály vezetője köszöntötte. A szépkorú egy virágcsokrot és emléklapot vehetett át a szolnoki otthonában csütörtökön.

Pakainé Pusztai Nóra

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték csütörtökön Menyhárt Gábornét Szolnokon. 

születésnap,köszöntés,menyhárt gáborné,szolnok
A szolnoki Menyhárt Gáborné csütörtökön ünnepelte kilencvenedik születésnapját
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

– Jó egészséget kívánok! Hoztam a születésnapja alkalmából egy emléklapot és virágot – köszöntötte a szépkorút Zornánszky Ildikó, az Egészség- és Családügyi Osztály vezetője.

– Nagyon szép, köszönöm szépen drága – vette át meghatódva a csokrot Menyhárt Gáborné. Hozzátette: az apró betűket nem látja már, így megköszönte, ahogy felolvasták neki az emléklap szövegét.

Mint megtudtuk Julika néni 1934. március 14-én Kengyelen született, szegény családban nőtt fel, szülei földműveléssel foglalkoztak. 

– Figyeljen ide, az én helyem a mezőgazdaságban volt. A jó apámmal arattam már 14 éves koromban. Ha hiszi, ha nem, amikor kimentünk mondtam neki, hogy kapáljon, én meg majd egyelek. Nagyon szerettem egyelni. Volt répa, minden – emlékezett vissza, amikor életének meghatározó pillanatairól kérdeztük.

Hét hold földön gazdálkodtak, sok időt töltöttek munkával.

– Anyu főzött, én nem szerettem bent lenni, amikor csak lehetett kimentem dolgozni – mondta. Szerinte a hosszú élet titka pont a munka.

Menyhárt Gáborral 1961. április 2-án kötött házasságot, két gyermekük született, két unokája teszi szebbé a mai napig is Julika néni életét. Férjét 2005-ben veszítette el. A mindennapi boldogságot dédunokái jelentik neki, akik rendszeresen lepik meg rajzokkal, apró kedvességekkel, melyekre büszkén tekint. 

– Ott a két csipasz képe a falon, nézze meg. Az egyik három éves a másik öt, édesek, aranyosak nagyon – mesélte családjáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában