Környezettudatosság

2024.03.04. 06:55

Kezdődik a házhoz-menő zöldhulladék szállítás Jászberényben

A lakosok a zöldhulladékokat biológiailag lebomló, kizárólag átlátszó 120 literes gyűjtőzsákban, az ágakat, metszési nyesedékeket maximum 1 méter hosszúságúra vágva, kötegelve helyezhetik ki.

Illés Anita

Március 5-től újra elindul a házhoz-menő zöldhulladék szállítás Jászberényben – tájékoztatott közösségi oldalán a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felhívják a lakosok figyelmét, hogy a zöldhulladékokat biológiailag lebomló, kizárólag átlátszó 120 literes gyűjtőzsákban, az ágakat, metszési nyesedékeket maximum 1 méter hosszúságúra vágva, kötegelve helyezhetik ki, aminek átmérője nem lehet nagyobb, mint a gyűjtőzsák mérete. 

zöldhulladék, szemét,
Illusztráció
Forrás: Shutterstock.com

Háztartásonként öt gyűjtőzsák helyezhető ki az ingatlan elé a szállítás napján reggel hét óráig. Amennyiben a szolgáltató munkatársai a zsákban háztartási hulladékot, veszélyes hulladékot, építési, bontási törmeléket, állati tetemet vagy tűzveszélyes hulladékot találnak, nem szállítják el a zsákot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában