Hagyományteremtés

2024.04.29. 12:39

Fogathajtók találkoztak Nagyréven – galériával

Második alkalommal szerveztek meghívásos baráti lovas hintós találkozót Nagyréven. Tizenöt fogathajtó mutatkozott be a sportpályán.

Pakainé Pusztai Nóra

Családias hangulatban telt a II. Meghívásos Baráti Lovas Hintós Találkozó a nagyrévi sportpályán szombaton. 

fogathajtás,verseny,herczeg zsolt
Fogatokkal tartottak bemutatót a nagyrévi sportpályán
Forrás: Herczeg Zsolt Facebook-oldala

Nem fogathajtó versenyt szerveztünk, a rendezvény célja, hogy kellemes, családias hangulatban eltöltsünk egy napot, miközben a településen élőkkel és a környékbeliekkel megismertessük és népszerűsítsük a fogathajtást

 – mondta Fenyvesi Zoltán, az egyik szervező. Bendő Mihállyal együtt fogtak bele az ötletelésbe, már a tavalyi első alkalom után is látszott, hogy van igény az ilyen típusú rendezvényre, így hagyományt teremtenének a találkozóval. 

A fogatok reggeli gyülekezője után a hajtók bejárták a pályát, majd megkezdődött a bemutató hajtás, de a nap folyamán a tiszazugi településen hintós felvonulást is tartottak. 

– A szponzorok és a falubeliek támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Az összefogás példaértékű volt – tette hozzá Fenyvesi Zoltán.

Az eseményről Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő a közösségi oldalán is beszámolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában