Lenyűgöző pillanat

2024.04.26. 07:00

Varázslatos fotó készült a fényárban úszó égitestről a szolnoki toronyház tetejéről

Április 24-én szerdán, a késő esti órákban varázslatos látvány fogadott bennünket, ha az égboltra tekintettünk. A különleges jelenséget Szabó Szabolcs Zsolt, a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok – Kopernikusz-kör társvezetője is megörökítette.

Köllő Judit

– Mindez azért volt egyedi, mert egész nap szomorkás és borult idő fogadott bennünket. Késő este azonban az ég kitisztult, és egy felhőlyukon keresztül varázslatos látvány fogadott – mesélte megkeresésünkre Szabó Szabolcs Zsolt

égbolt
Nem mindennapi fényáradattal találkozhattunk szerdán este
Fotó: Szabó Szabolcs Zsolt

– A Hold ugyanis csodálatos fényáradattal világította be az eget, engem is ámulatba ejtett, ennek hatására késztetést éreztem, hogy meg is örökítsem ezt a lenyűgöző pillanatot – tette hozzá a szakkörvezető.

A TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok – Kopernikusz-kör lelkes közreműködői nem először kaptak lencsevégre látványos égi jelenséget: örökítettek már meg csodálatos üstököst, fényképeztek már le a szolnoki égen őrült táncot járó villámokat és a nemrég nálunk is láthatóvá vált sarki fényt is sikerült rögzíteniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában