TOP Plusz

2024.05.28. 09:50

Napelemrendszer segíti a felújított konyha működését Tiszatenyőn

Teljessé vált a 800 adagos tiszatenyői közkonyha fejlesztése, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának segítségével valósított meg a település. A beruházás harmadik ütemében telepített napelemrendszertől a működési költség jelentős csökkenését várja az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Beüzemelték a közkonyha energetikai működését segítő napelemes rendszert a napokban Tiszatenyőn, ezzel lezárult a szociális étkeztetés fejlesztését célzó, 3 ütemben megvalósuló beruházás.

napelem,
A napokban üzemelték be a tenyői közkonyha működését segítő napelemrendszert. Ezzel teljessé vált az intézmény fejlesztését célzó beruházás
Fotó: Mészáros János

A település még 2022-ben nyert mintegy 100 millió forintot erre a célra, első ütemként, mintegy 30 millió forintból új konyhai eszközöket szereztek be, a fejlesztés következő szakaszában pedig 2 ételkiszállító járművet vásárolt az önkormányzat.

A beruházás harmadik ütemeként napelemparkot telepítettek. Az alternatív energiaforrás bevonásától a konyha működési költségeinek jelentős megtakarítását várja az önkormányzat. Tiszatenyő közkonyhájában naponta 800 adag étel készül, innen látják el a helyben működő oktatási-nevelési intézményeket, és az idősek szociális étkeztetését is, de a környékbeli településekre is szállítanak az elkészült ételekből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában