Méltó búcsú

2024.05.14. 07:00

Megújul a szapárfalui temető ravatalozója, és új kegyeleti autót is vásárolt Fegyvernek

Mintegy 20 millió forintból újul meg hamarosan Fegyvernek szapárfalui temetőjének ravatalozója. A fejlesztés önkormányzati önerőből és adományokból valósul meg. A város emellett egy új kegyeleti autóra is beruházott.

Molnár-Révész Erika

Az elektromos hálózatot már kicserélték, leszigetelték a tetőt, és már készül az előtető is Fegyvernek szapárfalui temetőjének ravatalozójára, mely hamarosan teljes egészében megújul. 

Tatár László, előtető, fejlesztés
A készülő előtető vasszerkezetét Tatár László polgármester mutatta meg a helyszínen
Fotó: Mészáros János 

– A fejlesztés nagyságrendileg 20 millió forintból valósul meg, melynek nagyobb része önerő, 8 millió forintot pedig helyi vállalkozók, valamint magánszemélyek adtak össze erre a célra – tájékoztatott Tatár László polgármester. 

Mint elmondta, Fegyverneken a temetkezési szolgáltatás a városüzemeltetés kezelésében áll, ami bevételt jelent a város számára. A kegyeleti okok mellett ezért is fontos, hogy magas színvonalon működjön.

– A napokban érkezik meg az új kegyeleti autónk, melyet erre a célra alakíttattunk át. A korábbi autónk már 20 éves volt, ezért idén saját forrásból újat vásároltunk. A régi járművünket testvértelepülésünk, Visk számára ajánlottuk fel – mondta a városvezető.

Hozzátette, az új kegyeleti jármű 14 millió forintba került, és 2 millió forintból alakíttatták át temetkezési célra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában