Összefoglaló

2024.05.28. 20:00

Megnyitotta kapuit a szolnoki vár – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az elmúlt esztendők egyik legjelentősebb turisztikai fejlesztése készült el Szolnokon az egykori középkori vár területén, melyhez árvízvédelmi beruházás is kapcsolódott. A hajdani hős várkapitányról elnevezett Nyári Lőrinc híd szomszédságában felépített vártörténeti látogatóközpont keddi ünnepélyes megnyitója után kora délután hivatalosan is megnyitotta kapuit Szolnok kortárs vára. 

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Júniustól szünetel a neurológiai szakrendelés a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézetében, a szakorvos pedig május végéig a szabadságát tölti. A szünet ideje alatt a betegeket a szolnoki Hetényi Géza Kórház szakrendelője látja el.

Gázömléshez riasztották a tűzoltókat hétfőn, Jászkarajenőn. Az esethez a ceglédi tűzoltók érkeztek ki. Mivel a veszélyes helyzetet a katasztrófavédelem munkatársai nem tudták elhárítani, értesítették a gázszolgáltatót. Utóbbi munkatársai aztán kiásták a vezetéket, és megszüntették a szivárgást, ezalatt a katasztrófavédelem biztosította a területet.

Halaszthatatlan önkormányzati feladatokhoz szükséges döntések meghozatala miatt soron kívüli ülést tartott hétfőn a szolnoki közgyűlés. A rendkívüli megbeszélés során a Hársvirág bölcsődéről és a közelgő választásokról is szó esett.

Családi napot tartottak kedden Szandaszőlősön, a Katona József úti szolgáltató ponton. A szervezők hagyományos roma táncházzal és ételekkel várták a városrészben élő lakosokat és az érdeklődőket. 

Szilárd burkolatot kapott a Jászfelsőszentgyörgyöt a 32-es főúttal összekötő Barátság út mintegy 4,2 kilométer hosszan. A Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósult beruházást kedden ünnepélyes keretek között adták át.

Strómanok, fiktív számlák, kamu átutalások – szinte minden „hangszeren játszott” az a fehérgalléros bűnbanda, melyet egy szolnoki férfi irányított, és amely egy számlagyáron keresztül „sikeresen” tüntetett el 1,7 milliárd forintot a költségvetésből. A 63 vádlottat felvonultató ügyben a minap emeltek vádat, és hamarosan a szolnoki bíróság tárgyalóterme is megnyílik előttük.

Megújult az Előre út Fegyverneken, a 3 méter 50 centiméter széles út mintegy 300 méter hosszan kapott új aszfaltburkolatot. Az ezzel párhuzamos Verseny úton jelenleg is zajlanak a munkálatok, és aszfaltozzák a Kossuth utat is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában