Alkotótábor

2024.07.10. 15:00

Izgalmas foglalkozásokkal várja a kicsiket és nagyokat a Jászfényszarui Művésztelep nyílt napja

Inspiráció, közösségi élmény, értékteremtő műhelymunka jellemzi a hazai kortárs képzőművészek nyári táborát. Már javában zajlik az alkotómunka az idén jubileumát ünneplő Jászfényszarui Művésztelepen.

Illés Anita

Július 8-án, hétfőn nyitotta meg kapuját a X. Jászfényszarui Művésztelep, melynek alkotóit kedden délelőtt köszöntötték a városháza dísztermében.

Művésztelep
A városháza dísztermében köszöntötték kedden a X. Jászfényszarui Művésztelep alkotóit
Fotó: Pesti József

Nincs tematika, mindenki szabadon alkothat a Jászfényszarui Művésztelepen

Győri János Bertalan alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a város ebben az évben is helyet ad a művésztelepnek, ahol a résztvevők feltöltődhetnek és nyugodt körülmények között alkothatnak. Bordásné Kovács Katalin, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója a Csörsz-árok rejtélyes legendájával ismertette meg a jelenlévőket. A Bugyi István grafikusművész által létrehozott Jászfényszarui Művésztelep 2014 óta fogadja a hazai kortárs művészeket, főszervezője a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár. 

A helyiek mellett idén többek között Budapestről, Érdről, Békéscsabáról, Szolnokról, Hajdúszoboszlóról, Boldogról, Jászladányból és Jászberényből érkeztek alkotók a nyári táborba. Koncz Gábor festőművész, a művésztelep szakmai vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy nem határoztak meg konkrét tematikát, mindenki szabadon alkothat. Nyitott, bárki számára látogatható programokkal is készültek

Kedden délután a művésztelep történetét idézte fel előadásában Bugyi István, a tábor alapítója. Július 12-én, pénteken délelőtt 10 és 12 óra között előzetes regisztráció alapján Baji Miklós Zoltán BabaArt „Fest a babám!” című foglalkozása várja a legkisebbeket a Kisiskolában. Délután pedig a 14 órakor kezdődő képzőművészeti foglalkozásokra nagyobb gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak. A művésztelep kiállítása hagyományosan az augusztus 20-i programsorozat keretében nyílik majd meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában