Galériával

2020.07.05. 14:00

Horgászsuliban bővítették ismereteiket az ifjú pecások Berényben

Nyári horgászsulit szervezett június 29. és július 3. között a jászberényi Vasas Sporthorgász Egyesület a Vasas horgásztónál.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

– A horgászpalánták az öt nap során megismerkedtek a különböző vizes élőhelyekkel, az alapvető horgász eszközökkel és módszerekkel. Ízelítőt kaptak a csalik és etetőanyagok világából. Elkezdték az ismerkedést a horgok és zsinórok összekötésével, megtették az első lépést saját horgászfelszerelésük összeállításához – tájékoztatott Kovács Norbert, programvezető.

A képzésen huszonhét, 7 és 13 év közötti gyermekhorgász vett részt. Elméleti és gyakorlati oktatáson bővítették tudásukat. Mindenki kapott egy közel hetven oldalas munkafüzetet, ami betölti az első horgászkönyv szerepét.

– A jászberényi Élővíz Természetvédelmi Egyesület szakembereinek közreműködésével az ifjú pecások külön programban ismerkedtek a vízpartok védett állataival, Magyarország védett és fogható halaival. A biztos halismeret ugyanúgy része a horgászatnak, mint maga a halfogás – hangsúlyozta Kovács Norbert.

A gyerekek már az első napot sikerélménnyel zárták, ugyanis mindenki fogott halat és olyan szinte nem fordult elő, hogy valaki zsákmány nélkül zárta volna a napot. A nyári horgászsulit versennyel zárták, melyen legeredményesebb Mozsár Márton volt, második helyen Gazsi Donát, harmadik helyen pedig Csontos Olivér Csongor végzett. A tartalmas képzéssel az egyesület kapcsolódott a Magyar Országos Horgász Szövetség Ifjúsági és Oktatási Szakbizottságának horgász utánpótlás-nevelési programjához.

Terveik szerint ősszel kéthetente szombaton folytatják a már korábban elkezdett hétvégi horgászsulit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában