KISÚJSZÁLLÁS

2018.07.14. 17:30

Félig nomád lovas tábort tart a nagykun kapitány

Horváth György nagykunkapitány tanyáján félig nomád, bentlakásos lovastábort tart általános iskolás gyerekeknek.

Daróczi Erzsébet

A lovastábor tagjai Horváth György nagykunkapitánnyal

Fotó: Daróczi Erzsébet

Azért félig nomád, mert nem sátorban, hanem a vendégházban alszanak a gyerekek – mondta a kapitány, akinél ottjártunkkor tizenegy táborozó volt.

A fiatalok Kisújszállásról, Karcagról, Kunhegyesről és Gyömrőről érkeztek. Többen már nem első alkalommal vannak itt, ők bátrabban ülnek fel a ló hátára, akik először jöttek, velük Horváth György külön is foglalkozik, hiszen előbb össze kell barátkozni a lónak és lovasának.

A gyerekek nemcsak lovagolnak, hanem megnézik az etetést és a lovak ápolását is. Az állatsimogató program keretén belül juhokkal, vízi szárnyasokkal és lámával is ismerkedhetnek a fiatalok.

Ahogy többen fogalmaztak, imádják a lovakat – most első helyen a nagy kedvenc, Falatka, a mini shetlandi pónicsikó áll, ami jól tűri a gyerekek babusgatását.

A lovastábor tagjai Horváth György nagykunkapitánnyal
Fotó: Daróczi Erzsébet

A napi lovaglás mellett járnak strandra, kipróbálják az íjászatot, sétakocsikáznak és a Süsü játszótér is jó időtöltés számukra. Délután kézműveskednek, este pedig a tábortűznél Horváth György a kunok történetről is mesél nekik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!