mérföldkőhöz érkeztek

2018.10.09. 15:19

Bécsben adnak koncertet a szolnoki szimfonikusok

– Október 13-án a bécsi Musikvereinben egy nagyszabású koncertet adunk, mely mérföldkő a zenekar életében – kezdte a keddi sajtótájékoztatót Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. nemzetközi kapcsolatok menedzsere.

Hutter Zsófia

A kétéves előkészületek eredményeként létrejövő koncert egy együttműködés a szolnoki szimfonikusok és egy japán koncertszervező cég között. Endo Akira főszervező vezetésével olyan előadást láthat a közönség, ahol magyar és japán művészek közösen lépnek fel Európa egyik legimpozánsabb koncerttermében.

Az Izaki Maszahiro által vezényelt hangversenyen Brahms: Változatok egy Haydn-témára, valamint Brahms: Német requiem műsort hallhatnak az érdeklődők. Izaki Maszahiro elmondta, neki különösen fontos helyszín Bécs.

– Az osztrák fővárosban is tanultam, és rengeteg hangversenyt hallgattam az ott töltött éveim alatt. Ezek mind jó emlékek – hangsúlyozta.

Szolnok város főzeneigazgatója úgy fogalmazott: ez a koncert egy nagyon különleges repertoár lesz egy igazán rendkívüli helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!