szobaszínház

2018.10.20. 10:30

Hárman a padon: fanyar humorú darab az elmúlás nyomoráról

Egy városi pad, három korosodó ember. Mi minden kerülhet felszínre mindennapi életükből egy szokványosnak tűnő beszélgetés során?

Molnár-Révész Erika

Nem maradt el a vastaps a darab bemutatóján 

Fotó: Csabai István

Ez derül ki Aldo Nicolai Hárman a padon című darabjából, melynek bemutatóját október 13-án este tartották a Szigligeti Színház szobaszínházában.

– Három idős emberről szól, az elmúlás szerencsétlenségéről, nyomoráról. Az idősek kiszolgáltatottságáról, problémáikról, de az ő szájukból elhangzó iróniával, fanyar humorral átszőve. Bár idős emberekről szól, mégis a társadalmat szólítja meg a darab, hiszen a fiatalabb generáció nem biztos hogy érti, mivel jár az öregedés, hogy mekkora magány, szeretetéhség szakadhat az emberre az idő múlásával. A szereplők találkozásai a padon idővel azonban célt és értelmet adnak életüknek – beszélt a színmű mondanivalójáról Molnár László, a darab rendezője.

Nem maradt el a vastaps a darab bemutatóján
Fotó: Csabai István

A hármas férfipárosát a Szigligeti Színház két tapasztalt, Jászai Mari-díjas színésze, Karczag Ferenc és Mészáros István alakítja, a női szerepben Gombos Judit színésznőt láthatják a nézők.

Nehéz volt a próbafolyamat

– Már tavasszal elkezdtük próbálni a darabot, de közbejött a nyári szünet, így újra fel kellett elevenítenünk a korábbiakat – mondta a premier után Molnár László, a darab rendezője. – Hogy mekkora volt a siker? Ezt nem a mi tisztünk eldönteni, hanem a nézőké és a kritikusoké – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!