galériával

2019.01.23. 15:26

Bernáth József kapta a Pro Cultura Kunhegyes díjat

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték január 22-én, az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központban. Hagyomány, hogy ilyenkor adják át a Pro Cultura Kunhegyes elismerést.

Ujvári László

Az elismerést Komáromi László (balra) a Kunhegyes Kultúrájáért Alapítvány elnöke adta át.

Fotó: Ujvári László

Idén a kunhegyesi származású Bernáth József kapta a kitüntető címet. Az országos ismeretségnek örvendő séf az RTL Konyhafőnök című sorozata révén vált közismertté. Több szakácskönyv szerzője, hazai szaktekintély.

A méltatásban elhangzott: már gyerekként aktív résztvevője volt a város közéletének, közösségi programoknak. Érdeklődő, kitartó jelleme korán megmutatkozott. Az 1982-es születésű fiatal Kunhegyesen végezte általános iskolai tanulmányait, majd Szolnokon és Szegeden tanult tovább.

- Az elmúlt években kaptam jó néhány elismerést, de őszintén szólva, erre vagyok a legbüszkébb – fűzte hozzá a díjazott.

Az ünnepségen Kissné Veres Edit, a Zsigmond Ferenc Városi Könyvtár vezetője mondott ünnepi köszöntőt. Ezt követően Karcag Város Polgármesteri Hivatalának Kórusa szolgáltatta az ünnepi műsort. Az alkalom zárásaként a könyvjutalmat átadására került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!