SZOLNOK

2019.07.09. 18:58

Idén is kitárulnak a városháza ajtói

 A Városházi est elnevezésű kulturális programsor minden évben sok érdeklődőt vonz, üde színfoltja lett a megyeszékhely nyári rendezvényeinek.

Mészáros Géza

– Minden évben örömmel adunk helyet ennek a színes, izgalmas és mozgalmas várostörténeti eseménynek – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

A vendéglátó városvezető kihangsúlyozta, hogy az est jóval több mint egyszerű városházi séta: színvonalas kulturális programok helyszíne is 2011 óta. Július 12-én 17 órától a városháza aulájában fogadózenével üdvözlik az érkező vendégeket, majd este hat órakor veszi kezdetét hivatalosan a Városházi est.

Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitja meg a Szolnoki Művésztelep kiállítását a Hubay Ferenc díszteremben. Ezután, idén első alkalommal, „Alkoss szabadon!” címmel, a szolnoki középiskolás diákok alkotásainak tárlatát tekinthetik meg az est résztvevői.

Majd a városháza hangulatosan berendezett udvarán folytatódnak a zenés, táncos, szórakoztató programok, melyekre még a gyermekeket is népi és szabadidős játékokkal várják – hangzott el a tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!