SZOLNOK

2019.09.16. 20:00

Lelassított a Wellhello

A Wellhello zenekar is fellépett a közelmúltban a megyeszékhelyen. Az esemény kapcsán beszélgettünk az együttes egyik frontemberével, Csöndör Lászlóval. Diaz mesélt a formáció eddigi útjáról, terveikről és arról, hogyan lehet elkerülni a kiégést.

Szabó Lilla Laura

Fotó: Temesi Ádám

– Mi volt a legnagyobb változás, amit önmagukon tapasztaltak a kezdetektől idáig?

– Számomra talán az, hogy az idők alatt megszereztem a megfelelő színpadi rutint. Tominak ez már nem volt új dolog, amikor megalakult a csapat. Én viszont addig a legtöbbször a stúdióban írtam dalokat más előadóknak, mondhatjuk, hogy visszahúzódó srác voltam. Hirtelen kiállni több ezer ember elé… Ezt időbe telt megszokni!

Fotó: Temesi Ádám

– Hogyan tudják szétválasztani a munkát és a barátságot?

– Nálunk ez a két dolog kéz a kézben jár. Én egyébként is csak azokkal tudok igazán jól együtt dolgozni, akikkel egy hullámhosszon vagyok. Fluorral már több mint tíz éve ismerjük egymást. A barátságunk teljesen pozitívan hat a zenénkre, a fellépésekre, és többek között emiatt működik az egész, amit csinálunk.

– Milyen előadók, irányzatok alakítják a zenei stílusukat?

– Rám már gyermekkorom óta hatással van a zene. Édesanyám sokszor hallgatta Michael Jackson, Phill Collins dalait, ezek nagyban befolyásolták a fejlődésemet, és teszik a mai napig. Olyannyira, hogy a Wellhello-koncertek előtt mindig felcsendül egy dal Phil Collinstól. A rajongóink ilyenkor tudják, hogy pillanatok múlva kezdünk. Ez amolyan szertartásféle, ami nagyon fontos számomra. Egyébként a legtöbb zenei stílus inspirál minket.

– Hogyan lehet hosszú távon megóvni az alkotói szenvedélyt? Mivel lehet elkerülni a kiégést?

– Mi tavaly éreztük azt, hogy lassítani kell kicsit. Rengeteget koncerteztünk az elmúlt években, ami nagyon sokat kivesz az emberből. Szóval, idén megbeszéltük, hogy kevesebb fellépést vállalunk, többet pihenünk. Ennek meg is lett az eredménye, mert jó néhány új dalötletünk született. És például nemcsak a színpadról láttuk a Balatont, hanem végre megmártózhattunk benne! Persze azért nem panaszkodunk, szeretjük, amit csinálunk, de nekünk is kell a lazítás, kikapcsolódás.

– Korábban jártak-e már Szolnokon, van-e valamilyen kötődésük a megyeszékhelyhez?

– Nekem konkrétan nincs, de a kosárlabdát szeretem, és tudom, hogy a szolnoki csapat nagyon jó!

Slágergyáros páros, szókimondó szövegekkel

A népszerű együttest Fluor Tomi és Diaz alapította 2014-ben. Stílusuk változatos zenei irányzatokból áll össze. Szövegeik sokszor szókimondóak, középpontjukban gyakran állnak a modern társadalom jelenségei. Ezeket néha komoly, máskor humoros hangnemben tolmácsolják. Dalaikat több generáció dúdolja együtt, hiszen mindenkihez szólnak. A kezdetek óta számos sikeres daluk született már, legtöbbjük a slágerlisták élén végzett.

Emellett a legnépszerűbb videómegosztó csatornán is komoly érdeklődés mutatkozik irántuk. Legismertebb dalaik közül például több is akad, amelyik több tízmilliós megtekintésnek örvend az interneten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!