Galériával

2020.01.28. 14:00

Újraindul az Ízőrzők Klub a kunhegyesi művelődési központban

A népszerű televíziós műsor, az Ízőrzők készítői tartottak közönségtalálkozót január 24-én.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Róka Ildikó szerkesztő és Móczár István rendező-operatőr látogatta meg a nagykun várost. Magukról, élményeikről és a műsor készítéséről meséltek, amit érdeklődve hallgatott a harminc fős közönség. A hagyományos konyha humoros oldala mutatkozott meg az Ízőrzők egyik epizódjában, a vetítés után a kunhegyesi asszonyok süteményeivel kínálták a vendégeket.

– Több várossal és faluval is kapcsolatban állunk, igyekszünk minél kisebb településekre eljutni. Jász-Nagykun-Szolnok megyében legközelebb Örményesre látogatunk el – mesélte Róka Ildikó.

Egyre több ízőrző klub alakul országszerte, elsősorban a műsor hatására. Sokan jelentkeznek vagy ajánlanak szereplőket. Az eddigi legkisebb település ahol jártak, a Vas megyei Szatta volt, a Körmendhez közeli kis faluban alig hetvenen laknak.

A közönségtalálkozó végén kérdéseket tehettek fel a műsorkészítők számára, jó hangulatú kötetlen beszélgetés alakult ki. Az egyik kunhegyesi férfi kiválóan fogalmazta meg az Ízőrzők sikerének kulcsát.

– A természetesség adja a műsor sikerét – mondta.

– Nincs megjátszva, egyszerű átlagemberek szerepelnek benne, természetes és őszinte módon.

Az Ízőrzők készítői is erre törekednek, az induláskor még nem volt annyi főzőműsor, mint napjainkban. Nem szerettek volna beállni abba a sorba, ahol celebek és sztárok társaságában sütnek-főznek.

– Narráció nélkül dolgozunk, nem a szereplés, hanem a bemutatás a célunk. Ezért nem is látni minket a képernyőn, csak azokat az embereket, akiket megkeresünk – magyarázta Róka Ildikó.

Köszönetet mondtak a kunhegyesi közönségnek is a TV műsor magas nézettségéért. Úgy látják, e nélkül egy természetes, alacsony költségvetésű és őszinte műsor aligha kerülhetne képernyőre.

A közönségtalálkozó végén Szentpéteriné Lévai Mária, az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központ vezetője bejelentette, idén újraindul Kunhegyesen az Ízőrző Klub Gál László cukrászmester és Hubai Erika szakácsoktató vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!