fejes krisztina

2020.12.11. 16:30

Szolnoki kötődésű művészt is díjazott az Artisjus

Az előadóművészek mellett zenetanárokat is elismerésben részesített az országos egyesület december 11-én.

Szoljon.hu

Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban december 11-én – írta közleményében a szerzői egyesület. Olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban.

Komolyzenei kategóriában előadói díjat kapott többek között a szolnoki kötődésű Fejes Krisztina, aki szólistaként és kamarazenészként is elismert zongoraművész.

A többszörösen díjazott művész célja, hogy a 20-21. század zongorazenéje a koncertélet szerves részévé váljon. Fellépett már Európa, Dél-Amerika és Ázsia nagy hangversenytermeiben, világhírű egyetemek mesterkurzusainak rendszeres előadója. A határon túli fiatal tehetségek felkutatására és támogatására 2020-ban megalapította a Fejes Művészeti Akadémia Egyesületet.

A szerzők közös jogkezelő egyesülete két éve alapította a díjat azzal a céllal, hogy köszönetet mondjon a kortárs zene elkötelezett terjesztőinek. A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, odaítélésükről a szervezet szerzőkből és zeneműkiadókból álló testületei döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!