Szolnok

2021.10.23. 07:00

A művészetre fogékony fiataloknak is kedveztek a filmfesztiválon

Az ország számos középiskolájából érkeztek tanulók a TiszapArt Moziba.

Köllő Judit

Sokan ültek be a szakemberek előadásaira

Fotó: Nagy Balázs

Az idei Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál számos diákbarát programot is kínált. Az eseményen keresztül sikerült megszólítani azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a művészetek iránt. Ezáltal az ország számos középiskolájából érkeztek tanulók a TiszapArt Moziba, hogy részt vegyenek a pályaorientációs napokon, melyeken kiállításokkal, illetve filmrendezők és látványtervezők előadásaival várták őket.

Sokan ültek be a szakemberek előadásaira
Fotó: Nagy Balázs

Az előadók között szerepelt Bényei Tünde textiltervező is, aki az Oscar- és Golden Globe-díjas Saul fia című film jelmezeinek öregítésében játszott közre – árulta el hírportálunknak Demeter Éva fesztiváligazgató.

– A fesztivál azért is egyedülálló, mert nagy hangsúlyt fektetünk a diákságra, ezen belül is a középiskolásokra – emelte ki a fesztiváligazgató.

– Ezért minden évben próbáljuk azzal segíteni őket, hogy olyan egyetemistákat és kísérő tanárokat hívunk vendégnek, akik látványtervezéssel, képzőművészettel vagy akár film- és médiatudománnyal foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!