Galériával

2022.07.09. 17:26

Elborult ötletek, extravagáns jelmezek, minden eddiginél nagyobbat szól az idei SzolnoCon

Van, akit a sci-fi, a fantasy érdekel, másokat a japán rajzfilmek és képregények, de akadnak, akik a videójátékok megszállottjai.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Kiss János

Valóságos fantasztikus filmbe csöppenhetnek, akik a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban vagy a Kossuth téren járnak. Hogy az adott pillanatban éppen melyik filmkockák pörögnek, azt nehéz lenne megmondani, hiszen a Star Wars és a Star Trek ismert figurái közül rendre többen is felbukkannak. Elfek jönnek-mennek, sőt, az érdeklődők között kimonós hölgyek is sétálgatnak.

A sort még hosszan folytathatnánk, legalább annyira, mint amilyen hosszú sor állt a könyvtár ajtajában már reggeltől, a nyitás pillanatától. Látszott, hogy két év kimaradt, óriási ugyanis az érdeklődés a SzolnoCon iránt, mely mostanra kinőtte a könyvtár épületét, ezért kiterjeszkedett a Kossuth térre.

Az egész napos rendezvény százakat vonz, nemcsak a megyéből, hanem az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok. Van, akit a sci-fi, a fantasy érdekel, másokat a japán rajzfilmek és képregények, de akadnak, akik a videójátékok megszállottjai. A rendezvényre sokan jelmezbe, vagyis cosplaybe öltözve érkeztek, számukra versenyt is hirdettek a szervezők.

Egy biztos, ezen a szombaton senki nem unatkozik a Verseghy könyvtárban, az épület minden négyzetméterén rendhagyó program zajlik. A teljesség igénye nélkül lehet origamizni, kimonót próbálni, de rajzverseny és kvízvetélkedő is várja a vállalkozó szelleműeket. A Kossuth tér harcművészeti bemutatóktól visszhangzik, míg kicsivel arrébb japán élménybeszámolót hallgathatnak az érdeklődők. Mindeközben K-pop freestyle táncosok szórakoztatják a közönséget, aki pedig szeretné, ingyen ölelést is kaphat a kaszástól. Merthogy az idei SzolnoCon fesztiválon szinte bármi megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!