Galériával

2022.11.15. 19:55

Retrójáték-kiállítással ünnepli hatvanéves fennállását a jászboldogházi óvoda

Különleges időutazásra hív a Jászboldogházai Mesevár Óvoda és Bölcsőde retrójáték-kiállítása, mely az óvoda fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából nyílt meg a polgármesteri hivatalban. Csonti társasjáték, Hugó Hami, búgócsiga és természetesen megannyi kisautó, maci, hajas baba és mesekönyv idézi fel a régmúlt hangulatát. A jubileumra megjelent Óvodánk 60 éve című kiadvány visszaemlékezések, fényképek segítségével mutatja be a nevelési intézmény történetét.

Illés Anita

Retrójáték-kiállítás nyílt az óvoda fennállásának 60. évfordulója alkalmából Jászboldogházán, a polgármesteri hivatalban

Fotó: Illés Anita

Hatvan évvel ezelőtt nyitotta meg kapuját az apróságok birodalma a faluban. E jeles évfordulót ünnepelték november 12-én a polgármesteri hivatal nagytermében, ahol régmúlt idők játékaiból nyílt kiállítás. A retró játékok sok-sok kedves emléket, megható érzést és pillanatot elevenítettek fel a résztvevőkben.

– A kiállítást hosszú gyűjtőmunka előzte meg. Miután lakossági felhívást tettünk közzé, nagyon sokan hívtak, kerestek bennünket, hogy szeretnének játékokat hozni, és gazdagítanák a gyűjteményt. A gyűjtemény egészen az 1950-es évektől kezdődően mutatja be a XX. század második felének játékait. Hordozzák a régmúltat, mindenkinek üzennek valamit, messze túlmutatnak az adott tárgyon.

A kiállítás egyszerre szólítja meg a gyerekeket és a felnőtteket. Idézi gyermekkorunk pillanatait, hiszen a játék a gyermekek birodalma és kifejezőeszköze, általa ismerik és hódítják meg a mesevilágot

– mondta köszöntőjében Baranyi Béláné, a Jászboldogházai Mesevár Óvoda és Bölcsőde vezetője.

A retró gyűjtemény december 2-áig tekinthető meg a polgármesteri hivatal nyitvatartási idejében.

Az eseményen Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester köszöntötte az óvoda régi és jelenlegi dolgozóit, valamint a szülőket, gyerekeket, majd méltatta a kiállítást, az intézmény dolgozóinak munkáját. Az óvoda nagycsoportos gyermekeinek műsorát követően a résztvevők megcsodálták a retró játékokat, és nosztalgiával idézték fel a múltat. Rég nem látott kollégák, ismerősök örvendtek egymásnak.

– Nagyon kedves emlékek fűznek az óvodához, szívesen gondolok vissza hivatásom kezdetére, a gyerekekre és a szülőkre. 1963-tól 1969-ig dolgoztam az intézményben, Jászberényből vonattal jártam ki Jászboldogházára. Öröm volt részese lenni az óvoda fejlesztésének, amiben a szülők társadalmi munkája is sokat segített. Az óvoda fennállásának negyvenéves évfordulóján is jelen voltam, boldogság számomra, hogy most itt lehetek – osztotta meg érzéseit dr. Legeza Róbertné Hegedűs Ilona nyugdíjas óvónő.

A rendezvény az óvoda-iskola ebédlőjében folytatódott, ahol Pócs János térségi országgyűlési képviselő is köszöntötte a jubiláló intézményt.  

Visszaemlékezések színesítik a könyvet

A jeles évfordulóra jelent meg az Óvodánk 60 éve című kiadvány, amelyben visszatekintenek az elmúlt hat évtizedre. A kötetben helyet kapott többek között a jelenlegi óvoda és bölcsőde dolgozóinak, valamint az óvoda volt munkatársainak névsora. Visszaemlékezések, gyerekszáj, az óvodakonyha hatvanéves története és rengeteg fénykép színesíti a helytörténeti dokumentumot, melyben a minibölcsődéről is lehet olvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!