Galériával

2022.12.14. 19:31

Előadás előtt adományosztást tartottak a Szigligeti Színházban

Szerdán késő délután, 2 órával A király beszéde nagyszínpadi előadás előtt jószolgálati adományosztásra került sor a Szigligeti Színház aulájában.

M.G.

2 órával előadás előtt még az adományokat osztotta Barabás Botond színház igazgató

Fotó: Nagy Balázs

13 egyszülős család tagjai gyűltek össze, kiknek a dobozonként 40.000 forintos ajándékcsomagot Barabás Botond színigazgató, a Színházak az Egyszülősökért mozgalom szolnoki nagykövete, valamint Pappné Szabó Anita, a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány elnöke és Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója, a civil szervezetnek és az „egyszülős” karitatív missziónak helyet, teret, infrastruktúrát és egyéb lehetőségeket adó kulturális intézmény vezetője adta át.

Mint elmondták, így, karácsony közeledtével az Egyszülős Központ – a támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre, negyven-negyvenezer forintos ajándékcsomagokkal. A központ a megyeszékhelyek színházainak segítségét kérték ahhoz, hogy a vidéken élő családoknak is el tudják juttatni a csomagokat. Felhívásukra országos összefogás alakult ki a színházak részéről.

Elhangzott az is, hogy az egyszülős családok „fejei” a központ, az alapítvány és a könyvtár honlapjain és közösségi oldalain keresztül tájékozódhatnak az őket érintő kedvezményekről, adományokról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!