Galériával

2023.04.29. 13:00

Egy fotó többet ér ezer szónál: átadták a jászsági fotópályázat díjait

A térség épített, kulturális és természeti értékeit mutatják be azok az alkotások, melyek a jászsági fotókiállításra érkeztek. Most volt a díjátadó.

Illés Anita

Egy fotó többet ér ezer szónál! című fotópályázat díjátadóját Jászberényben rendezték meg

Fotó: Pesti József

Kétszázharminchat varázslatos alkotás érkezett a Jászok Egyesülete és a Jászapátiak Baráti Egyesülete (JABE) „Egy fotó többet ér ezer szónál! című fotópályázatára, melynek ünnepélyes díjátadóját csütörtökön rendezték meg a jászberényi városháza dísztermében. A kiíró szervezetek nevében dr. Dobos László, a Jászok Egyesülete elnöke és Illés Anita, a JABE alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. A képeket Pető István, Nagy Tamás és Puyau Dániel fotográfusok, a szakmai zsűri tagjai bírálták el. 

– Célunk az volt, hogy szülőföldünk, a Jászság épített, kulturális és természeti értékeit megmutassuk. Hatvankét pályázótól 236 mű érkezett, többségük jászságiak, de a térségen túlról is kaptunk alkotásokat – mondta dr. Dobos László. Szakmai szempontból Pető István zsűritag értékelte a pályázók munkáját. 

Kiemelte: figyelembe vették többek között a kép és az exponálás minőségét, de számított az is, hogy mennyire érdekes, különleges a megörökített jelenet. Junior kategóriában a Jászság természeti, épített és kulturális értékei összevont témakörben Cseh Ádám A hajnali nagy Ő című fotója bizonyult legjobbnak, második Gombik Lili Hajnali sziluett, harmadik pedig Sas Maja Amikor a színek életre kelnek című képe lett. 

A fiatal tehetségek ajándékutalványban részesültek. A Jászság természeti értékei témakörben a felnőtteknél Ambrus Tímea A nagy ugrás című alkotásával vívta ki a zsűri elismerését, első helyezést ért el. Gulyás Éva Bikakerti gólyák pályamunkájával második, míg Kőszegi Dániel Keblemre című képével harmadik helyen végzett. A Jászság épített és kulturális értékei kategóriában, felnőtt korcsoportban Körmendy Zizi Jászkiséri őshonos állatok című fotóját értékelte legjobbnak a zsűri. 

Második helyezést ért el Demeter Bori Kézi aratás Jászapátin című fényképével, harmadik pedig Keresztesi Judit Keresztjeink című alkotása lett. A Jászok Egyesülete különdíját kapta Varga József A szöcske utolsó repülése, Sziklai Roland A téli Zagyva-sétányon és Tajti Ildikó Jászapáti határ című fotója. 

A közösségi oldalon meghirdetett közönségszavazás győztese Galbács Attila Tövisek között című alkotása lett. A felnőtt korcsoport díjazottjai, a különdíjasok és a közönségszavazás győztese pénzjutalomban részesült A szavazók közötti sorsoláson Bolya Katalinra mosolygott rá a szerencse. A díjazott fotókból és további 17 alkotásból június 30-án, a 27. Jász Világtalálkozón nyílik kiállítás Jászdózsán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!