Egyedülálló

2023.06.21. 12:31

Éjfél előtt rántják le a leplet a világszenzációnak számító leletről Jászberényben

A Jász Múzeum, a Hamza Múzeum és a Szikra Galéria színes kavalkáddal kapcsolódik a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Június 24-én 10 órakor a Szikra Galériában kezdődik a program, ahol hangulatos fúvós térzene, a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek és tanárainak műsora, valamint a képtár kiállítása várja az érdeklődőket. Válogatás Hamza D. Ákos tollrajzaiból és verseiből címmel 16 órakor nyílik kiállítás a Hamza Múzeumban, majd a Robimpro Műhely improvizációs gitárjátékot mutat be és alkotásra is lehetőség lesz. A program 18 órától a Jász Múzeumban folytatódik, ahol a Kelepelő Bábcsoport, a Holdonmacska zenekar szórakoztatja a gyerekeket.

A köszöntők után a Lehel Vezér Gimnázium Férfikara lép színpadra. Az est folyamán a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola és a Jászság Népi Együttes Táncról táncra című műsorát is láthatja a közönség, valamint a Cool and the Jazz Zenekar ad koncertet. Meglepetésként, 23 óra után nem sokkal egy igazi világszenzáció titkai tárulnak fel, bemutatják a Jászságban talált kétezer éves orvosi sír egyedülálló sebészeti eszközeit.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!