Akikért a zene szól

2023.07.09. 15:52

Rendkívül színvonalas produkciókkal emlékeztek a már eltávozott szolnoki zenészekre – galériával

Egykori zenésztársak, barátok előtt tisztelegtek a 14. alkalommal megrendezett, Akikért a zene szól elnevezésű szolnoki emlékkoncertsorozaton.

Turcsányi János

Fotó: Turcsányi János

Sokan távoztak már az égi zenekarba a szolnoki muzsikusok közül. Hiányoznak mindannyian. Emlékük azonban, hála László Béla áldozatos munkájának, nem merül feledésbe. Időt , energiát, fáradságot nem kímélve szervezi meg évről-évre az emlékkoncertet, melyre idén rekordszámú, 25 egykori, ma is működő, vagy csak az esemény kedvéért összeálló formáció jelentkezett, hogy mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül zenéjével tisztelegjen egykori zenésztársai emléke előtt.

A hétvégi háromnapos rendezvény bizonyította, hogy a vármegyeszékhelynek van valami egyedi, sajátos, szolnoki zenei stílusa. A könnyűzene összes válfaja felvonult, idősebb és fiatal zenészek érezték fontosnak, hogy ott legyenek, hogy akik már nem állhattak színpadra a Tisza parton, hallják őket onnan fentről. Értük szólt a zene, és talán ők is összeálltak erre az alkalomra az égi zenekarban...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!