Szoljon podcast

2023.07.14. 19:47

Továbbra is a vidéki teátrumok élmezőnyében van a szolnoki Szigligeti Színház

Megérdemelt nyári szabadságra vonult a közelmúltban a sok tekintetben továbbra is sikeres vidéki színházak között számon tartott Szolnoki Szigligeti Színház társulata. A minapi évadzárón Barabás Botond színidirektor a teátrum maga mögött hagyott foghíjas esztendejéről beszélt, illetve ismertette a jövő szezon tervezett feladatait.

Mészáros Géza

Barabás Botond

Fotó: Kiss János

A színházigazgatóval készült legfrissebb podcast-beszélgetésünkben felelevenítettük az elmúlt évad eredményeit, melyet már a felújított színházépületben teljesített a társulat. De megtudhattuk azt is, hogy az előre vásárolt bérletek mellett tízezer jegyet sikerült eladniuk, amely országos viszonylatban nagyon jó eredmény. A Szigligeti számai a vidéki színházak között egyébként is az élen járnak, a rangos mezőnyben évek óta Kaposvárral vetekedik az első helyért.

Szóba került a jövő évad műsorterve is. A következő szezonban öt nagyszínpadi bemutatóval készül a színház. A nézők megtekinthetik a Lila ákác, az Eldorádó, a Hajmeresztő, a Figaro házassága, avagy egy őrült nap története, valamint a Függöny fel!, vagy ugyanaz hátulról darabokat. A gyerekeknek az Aranykulcsocska című mesejátékot mutatják be bérleten kívül. Az elmúlt évadból három műsort hagynak a repertoárban, ezek az Ágacska, A király beszéde és A fösvény. A Színműhely is „újrázik”, tovább játssza a New York-i komédiát, az Antigonét, a Névtelenült és Az öldöklés istenét, illetve új darabként kerül színre Molnár László főszereplésével a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című színpadi játék.

Barabás Botonddal arról is szót váltottunk, hogy a világban, így Szolnokon is miként változtak meg a bérletvásárlási szokások, mit jelent a jövő évad tekintetében a régi bérletek optimalizálása.

Barabás Botond szolnoki színházigazgatóval Mészáros Géza beszélgetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!