Videóval

2023.08.19. 11:07

Tüzes ritmusokkal hódította meg a jászfényszarui közönséget az Urban Verbunk

Szombaton folytatódik az ünnepi programsorozat, este fél kilenckor ingyenes Halott Pénz koncert várja a bulizni vágyókat.

Illés Anita

Táncszínházi szuperprodukcióval lépett színpadra az Urban Verbunk Jászfényszarun

Fotó: Illés Anita

Kettős jubileum jegyében telik a Szent István-napi programsorozat Jászfényszarun, ahol a várossá avatás 30. és az Ipari Park alapításának 25. évfordulóját is ünneplik. Egyik kiemelt rendezvény a péntek délután megnyílt I. Jász-Fény Expo ipari, gazdasági kiállítás és vásár, mely szombaton 9 és 17 óra között várja a látogatókat a városközpontban. 

A jeles évfordulók alkalmat adnak arra is, hogy az önkormányzat bemutassa a fenntartható, vonzó várost építő település- és gazdaságfejlesztő munka eredményeit. Augusztus 19-én, szombaton 9 és 16 óra között városnéző kisvonat, 9.30 és 19.30 között pedig óránként retró busz indul a város nevezetességeinek felfedezésére. A rendezvényt hagyományőrző, kulturális, képzőművészeti és szórakoztató programok színesítik. Péntek este az Urban Verbunk Elemek tánca című fergeteges táncszínházi szuperprodukciója varázsolta el a közönséget. A zene, a tánc és a látvány egysége uralta a színpadot, ahol egyszerre volt jelen a világunkat uraló négy elem: a tűz és a víz, a föld és a levegő. Az Elemek tánca című előadás napjaink globális környezeti problémáit dolgozza fel: a Föld kizsákmányolásának utolsó órájában járunk, a figyelmeztető jelek egyre jobban átszövik a bolygó mindennapjait, de mégsem foglalkozunk vele eleget.

Minden korosztály jól szórakozhat

Szombaton kirakodóvásár nyílik a Bedekovich sétányon, ahol az árusok egész nap portékák széles választékát kínálják. A vásári forgataggal párhuzamosan veterán járműtalálkozót, új autó bemutatót és mezőgazdasági gépbemutatót tartanak a Templomkert körül. A Lumina Cornu Szerepjáték Klub izgalmas Sárkánygödör vigadalommal várja a kalandra vágyókat. 

A Petőfi Sándor Művelődési Házban 16 órakor nyílik kiállítás a IX. Művésztelep alkotóinak munkáiból és bemutatják Zilahy Zoltán szobrászművész Szín és forma című szabadtéri tárlatát is. A Szent István napi Díszünnepség 17 órakor kezdődik a művelődési házban. Este fél kilenckor ingyenes Halott Pénz nagykoncert lesz a Bedekovich sétányon, majd tűzijáték és disco zárja a napot. Augusztus 20-án 8 órakor szentmisével kezdődik a Szent István napi ünnepség a római katolikus templomban. A program utánpótlás labdarúgó tornával folytatódik a városi sportpályán, majd 15 órakor a Fényszaruiak Baráti Egyesülete szervezésében a kemence ünnepére várják a vendégeket a Tájházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!