Szoljon podcast

2023.08.15. 18:00

Vadonatúj tárlattal készül a ceglédi Kossuth Múzeum

A Szoljon.hu podcastjében Zakar Józseffel, a Kossuth Múzeum igazgatójával beszélgettünk a Mi, Ceglédiek című kiállítás kapcsán.

Hartai Gergely

Vendégünk: Zakar József, a ceglédi Kossuth Múzeum igazgatója

Forrás: Szoljon.hu

Mi, Ceglédiek címmel nyílik kiállítás idén ősszel a Kossuth Múzeumban. Az 1900-as évek elejét megelevenítő tárlat kiépítésén már javában dolgoznak a szakemberek. 

A századeleji koncepció összeállításánál a hozzáértők arra törekedtek, hogy olyan személyek kerüljenek előtérbe, akik a mai napig óriási hatással bírnak a város jelenére. Ennélfogva főszerepet kap majd Gubody Ferenc egykori ceglédi polgármester és Kossuth Ferenc országgyűlési képviselő munkássága, de helyi iparosok és nagy hírű mesterek is helyet kapnak a tárlatban. 

A kiállítótérben különböző, korabeli enteriőröket alakítanak ki. Az építkezések már zajlanak, az installációs terek megvalósítása az év elején elkezdődött. Első lépésben a padlózatot készítették el a szakemberek, ezután az egyedi, belsőépítészeti megoldások következtek. A legnagyobb feladat egy polgári szalon létrehozása lesz. Itt egy cserépkályhát építenek, valamint egy papír- és könyvkereskedés portája is a helyére kerül. Emellett dolgoznak a tárlat grafikai látványvilágának megalkotásán. 

A tervek szerint szeptember közepén fogadhatja látogatóit a rendhagyó kiállítás. A Szoljon.hu podcastjében Zakar Józseffel, a Kossuth Múzeum igazgatójával beszélgettünk a leendő mustra érdekességeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!