Titkokkal teli programok

2023.10.08. 15:25

Kincsesládát is kerestek a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban – galériával

Évről évre október első napjaiban rendezik meg az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát. Az eseményhez kapcsolódva több évtizede szerveznek színes, programokkal teli eseményeket vármegyénk könyvtáraiban is.

Köllő Judit

Ufókutatással, irodalmi kvízjátékkal, olvasóklubbal, digitális felzárkóztatással, író-olvasó találkozókkal, társasjáték délutánnal, szabadulószobával és mesés programokkal szórakoztatták a látogatókat a vármegyei könyvtárak

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény, több fiókkönyvtára, illetve a vidéki bibliotékák is egész héten izgalmas és szórakoztató rendezvényekkel, író-olvasó találkozókkal és különböző szabadulószobás játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket. A 17 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozat a bibliotékák életében.

Az idei rendezvénysorozat a „Hídépítők – a könyv híd, a könyvtár összeköt” szlogenre épült. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított egységes tematika szerint szervezte. A rendezvények célja az intézmények társadalmi felelősségvállalásának erősítése volt a könyvtárak széleskörű szakmai összefogásával. Emellett olyan különleges könyvtári programokat is akartak szervezni, amelyekkel felhívják a figyelmet a kulturális alapértékekre és az információhoz való hozzáférés lehetőségeire.

Az egy héten át tartó eseménysorozaton számtalan izgalmas rendezvény várta az érdeklődőket. Többek között ufókutatással, irodalmi kvízjátékkal, olvasóklubbal, digitális felzárkóztatással, író-olvasó találkozókkal, társasjáték délutánnal, szabadulószobával és mesés programokkal szórakoztatták a látogatókat a vármegyei könyvtárak.

Vasárnap a Böszörményi Gyuláról elnevezett szabadulószobában ismerkedhettek meg a családok az íróval a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben. A gyermekkönyvtárban izgalmas feladványokon keresztül egy kincsesládát kellett megkeresniük a családtagoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!