Tárlat

2023.10.24. 19:55

Néhány vonal, mégis vicces, intelligens és elgondolkodtató – Réber László alkotásaiból nyílt kiállítás Martfűn

Martfűn újabb tárlatot rendeztek be. Réber László, Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész életébe is bepillantást nyerhettek a kiállítás megnyitóhoz kapcsolódó kerekasztal beszélgetésen.

Pakainé Pusztai Nóra

Egyszerű mégis kifejező rajzokból nyílt tárlat a tiszazugi városban

Forrás: Martfű Média

Kiállítás nyílt a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériáján és kiállítótermében Réber László alkotásaiból a minap. Ahogy a város honlapján olvasható, az alkotó elsősorban könyvillusztrációival vált ismertté.

– Egyedi stílusáról azonnal felismerhető, intelligens, humoros, elgondolkodtató rajzai néhány vonallal ábrázolják a mindenséget – fogalmaztak róla.

A művész halála után hagyatékait lánya örökölte, aki ezek nagy részét a székesfehérvári Szent István Király Múzeumba adta letétbe. Itt állandó kiállítás mutatja be a művész sokszínű munkáit. Widengard Krisztina, Réber László lánya és Gärtner Petra művészettörténész Székácsné Tálas Gabriella intézményvezetővel egy kerekasztal beszélgetés keretein belül engedtek bepillantást a Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész életébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!