Az Öreg színész

2023.11.19. 19:00

Értékes festménnyel gazdagodott a Szolnoki Szigligeti Színház

Chiovini Ferenc az Öreg színész arcképe című olajfestménye díszíti ezentúl a Szigligeti Színház jobb oldali lépcsőfordulóját, az értékes képet a festőművész lánya ajánlotta fel a teátrum számára.

Molnár-Révész Erika

Chiovini Ferenc Munkácsy Mihály-díjas Érdemes Művész lánya, Chiovini Márta ajánlotta fel édesapja az Öreg színész arcképe című, 1941-ben készített olajfestményét a Szigligeti Színháznak. A festmény Pajor Gyurkát, az utolsó szolnoki vándorszínészt ábrázolja. 

Barabás Botond igazgató (balra), dr. Hatvani István, a művész dédunokája és Verebes György, a Szolnoki Művésztelep vezetője a festménnyel
Forrás: Szigligeti Színház

A képet a művész dédunokája, dr. Hatvani István adta át Barabás Botond igazgatónak, Verebes György a Szolnoki Művésztelep vezetője társaságában. Az eseményhez Chiovini Ferenc születésének 125. évfordulója is köthető, melyhez kapcsolódóan elindult egy országos rendezvénysorozat, melynek első állomása a Szolnoki Szigligeti Színház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!