Programajánló

2023.11.16. 14:00

Színes programokat kínál pénteken a Jászkunság

A vármegye több településén szerveznek sétát a koraszülöttekért, de élménybeszámolókból sem lesz hiány a Jászkunságban pénteken.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szolnokon 16.30-tól a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Térben Utazóklubot tartanak, ezúttal Hátizsákkal a hóesésben Palma de Mallorcán címmel Pozsonyi Kata előadásában.

Zagyvarékason a koraszülöttek napja alkalmából tartanak lila lufis sétát. A menet 16 órától indul a Szabadság térről, majd a bölcsőde, az óvoda és általános iskola érintésével a Szabadság téren fejeződik be.

Törökszentmiklóson délután 17 órától „Örökszentmiklós” címmel kezdődik beszélgetés az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban. Az eseményen Münz András író ezúttal Soós Kálmán nyugalmazott iskolaigazgatóval beszélget majd sorsokról, emlékekről és a városról.

Mindeközben jótékonysági süteményvásárt és sétát tartanak a koraszülöttek világnapja alkalmából. A program tea és süteményvásárral kezdődik 17 órakor a Blitz ésa PoppyCake Tortaműhely közreműködésével. A lufis séta 18 órakor indul az EGYMI épülete előtt álló Anya gyermekével szoborhoz. A szervezők kérik, aki csak teheti, viseljen lila kiegészítőt vagy ruhát, de lila lufit is lehet vinni a rendezvényre, melynek bevételével a Hetényi Géza Kórház Koraszülött Intenzív Osztályát támogatják majd.

Karcagon az Ifjúsági Házban 18 órakor élménybeszámolóval és vetítéssel egybekötött előadássorozat kezdődik Világjáró karcagiak címmel. Az előadó Németh Mihály lesz, aki üzbegisztáni élményeiről számol be a hallgatóságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!