Összegzés

2023.12.29. 19:55

Eredményes esztendőt tudhat maga mögött a szolnoki múzeum

Az óesztendő rendezvényeit értékelte lapunknak a szolnoki Damjanich János Múzeum. Mint megtudhattuk, programok tekintetében – az év eleji nehézségek ellenére – eredményes évet mondhat magáénak az intézmény.

Hartai Gergely

Damjanich János Múzeum

Forrás: Damjanich János Múzeum Facebook-oldala

Év végi összegzőt adott tevékenységéről a Damjanich János Múzeum. Vincze Rita, a közönségkapcsolati osztály vezetője arról számolt be lapunknak, hogy eredményes évet zárt a szolnoki intézmény.

– Nem indult könnyen 2023, de a múzeum a Menjünk egyre! program keretében hétről hétre érdekes témákkal igyekezett feledtetni a mindennapi gondokat. Nyáron a Régészet Napja és a Múzeumok Éjszakája vonzza a legtöbb látogatót, ősszel pedig a Kulturális Örökség Napjai és a Múzeumok Őszi Fesztiválja várták az érdeklődőket – tudtuk meg.

A szakember hozzátette: az idei esztendőben megnyílt a múzeum legújabb régészeti állandó kiállítása Ezt látták a csillagok címmel. Az országosan is egyedülálló tárlat a vármegye elmúlt másfél évszázadának kiemelkedő régészeti egyéniségei előtt tiszteleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!