Ajánló

2024.01.07. 17:30

A felújítás ellenére is folyamatosan érkeznek új könyvek Tiszasüly könyvtárába

Látványos formában hívják fel a figyelmet a legújabb olvasmányokra a könyvtárosok.

Kovács Berta

Plüssmacik hívják fel a figyelmet az új könyvekre

Forrás: Beküldött fotó

Jelenleg még tart ugyan a könyvtár és a bibliotékának is ideiglenes helyet biztosító önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése, a olvasnivalók állományának bővítésére folyamatosan gondot fordítanak.

Balaton Mária, a könyvtár és a művelődési ház vezetője arról számolt be, december folyamán is érkeztek hozzájuk különféle kiadványok a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeren (KSZR) keresztül, melyek szortírozásával, polcokra való kihelyezésével még év elején is foglalatoskodnak.

Az újdonságokra külön asztalon felsorakoztatott válogatással hívják fel a betérő az olvasók figyelmét.

Az idei összeállítás érdekessége, hogy két, asztalhoz ültetett játékmaci is segíti az olvasmányok iránti figyelemfelkeltést.

Balaton Mária azt is elárulta, a macik is új szerzemények, melyeket a megújult könyvtárba szántak, az ottani gyereksarokban szereznek majd örömöt a legifjabb olvasóknak. A munkálatokkal a közeljövőben elkészülnek, utána megejthetik az átköltözést. Addig viszont a plüssfigurák olvasócsalogatóként szolgálnak az ideiglenes helyükön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!