Próbák

2024.01.04. 13:00

Jubileumi előadásra készül a Szent Márton Társulat

Intenzív időszak vár a Szent Márton Társulatra. Az Isten pénze című előadást január elején tűzik műsorra a kunszentmártoni Szabó Gyula Művelődési Központban.

Pakainé Pusztai Nóra

Javában zajlanak a Szent Márton Társulat próbái

Forrás: Beküldött fotó

Tíz éve alakult a Szent Márton Társulat Kunszentmártonban, jubileumi előadásként az Isten pénze zenés produkciót tűzték műsorra. 

– Korábban már játszottuk és akkor nagy sikert aratott ez a musical, részben ezért is választottuk a jeles évfordulóra. Persze a társulat azóta átalakult, a szereposztás is megváltozott – tudtuk meg Faragó Sándortól, a közösség vezetőjétől.

A zenei vezető Deák Júlia, míg a rendezőasszisztensi feladatokat Kiss-Tóth Anna vállalta.

A tagokat szoros barátság köti össze az ország számos pontján, de még a határokon túl is felléptek már.

– A kezdeti lépcsőfokok után azt tűztem ki célul, hogy olyan közösséggel dolgozzunk együtt, akik nem a fizetésért járnak össze. Társadalmi megítéléstől független, széleskörű rétegeket megmozgató csapat a miénk, ahol nem számít a származás, a munkahely – emelte ki.

A különböző élethelyzetek alakították a tagságot, de még a pandémia idején is próbáltak.

– Az online térben terjeszkedés segítette a munkánkat, de azért, ha tehetjük összejárunk próbálni – magyarázta.

A januári előadás előtt másfél-két hét igen intenzív főpróbaidőszak várt rájuk.

– Nagy feladat, de nem lehetetlen, hogy a díszlet, jelmez, kellékek, valamit a fény- és színpadtechnika összeálljon – fejtette ki.

Az előadást január 5-én, 6-án és 7-én tekinthetik meg a nézők a Szabó Gyula Művelődési Központban. 

Minden évben újabb előadással készülnek

A Légy jó mindhalálig című darabbal indult a Szent Márton Társulat 2013 tavaszán. Az előadásnak akkora sikere volt, hogy mindannyian azt érezték, ezt az álmot tovább kell álmodni.

– Hiszem és vallom, hogy a környékbelieknek is biztosítani kell az igényes színpadi produkciókat. Ehhez járulunk hozzá mi is – mondta Faragó Sándor, a társulat vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!