Szolnok

2024.01.31. 17:00

L. Murányi László a függőségekről és a háborúról is beszélt

Megrázó beszélgetésnek lehettek fültanúi a minap Pécsett azok, akik ellátogattak a Trafikba. Szerkesztőségünk egykori újságírója, L. Murányi László többek között a függőségek és az ukrán háború témáját is körbejárta beszélgetőtársával.

Szoljon.hu

Az addikcióról és az ukrán háborúról is beszélt L. Murányi László

Forrás: Facebook.com/kulturfaktor.projekt

A Bázis Addiktológia Szolgálat Kultúr Faktor projektjének meghívására a napokban szerkesztőségünk egykori újságírója volt a pécsi Trafik vendége. L. Murányi László hosszú szünet után, 2009-ben tért vissza újra az újságírói pályára az Új Néplap munkatársaként. A Gelei Józseffel közösen írt, uzsorásokról, csicskáztatásról szóló riportsorozatukért 2010-ben Minőségi Újságírásért díjat kaptak, majd elnyerték a Nemzetközi Újságíró Szövetség Bátorság díját.

L. Murányi László (jobbra) Fülöp Zoltánnal beszélgetett
Forrás: Facebook.com/kulturfaktor.projekt

2012 óta szabadúszó, azóta több könyve jelent meg. Például Furkó Kálmán karatemester életrajza, és a depresszió témája is ihletforrásul szolgáltak egy-egy kötet erejéig. A mostani beszélgetés a szerző két könyvéről szólt, a „Szenvedélyek hálójában” a szenvedélybetegségeket, az „A Háború Árnyékában” pedig az Ukrajnai háború témáját járja körül. Beszélgetőtársa a Dunántúli Napló és a bama.hu főszerkesztője, Fülöp Zoltán volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!