Elismerés

2024.01.24. 14:30

Rangos díjjal jutalmazták a város kulturális életének szereplőit Fegyverneken

Fegyvernek Tudományos és Kulturális Munkájáért Díjakat adtak át a magyar kultúra napja alkalmából a napokban tartott ünnepségen. A rangos kitüntetést idén Mészáros Ildikó költő, író, valamint a fegyverneki Ügyes Kezek Klubja vehette át.

Molnár-Révész Erika

A 2007-ben alapított fegyverneki Ügyes Kezek Klubja fontos szereplője a város kulturális életének, díjjal ismerték el munkásságukat

Forrás: Beküldött fotó

Átadták a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen az idei Fegyvernek Tudományos és Kulturális Munkájáért Díjakat. A képviselő-testület döntése alapján elismerésben részesült a fegyverneki Ügyes Kezek Klubja, és Mészáros Ildikó költő, író. 

A fegyverneki Ügyes Kezek Klubja 2007-ben alakult Rimóczi Imréné kezdeményezésére és vezetésével. 2010-től Strigel Józsefné vette át a csoportvezetői szerepet. A klub fennállása óta folyamatosan aktívan működik, rengeteg alkotás került ki kezeik közül, és rendszeres résztvevői, támogatói Fegyvernek város kulturális rendezvényeinek. Mészáros Ildikó Fegyverneken ír és alkot. Pusztamonostoron született, de gyermekéveit Tiszaroffon töltötte. 

Mészáros Ildikó költő, író a magyar kultúra napja alkalmából részesült elismerésben
Forrás: Beküldött fotó

Középiskolába Kisújszállásra járt a Móricz Zsigmond Gimnáziumban, majd könyvelőként helyezkedett el és Fegyverneken alapított családot. 20 éve a legsúlyosabb betegség gyógyulási terápiájaként kezdett el írni. Már 8 verseskötete jelent meg, de mesefüzetei, mondókás-, humoros- és novellás füzetei is megjelentek. 

Egyik humoros novelláját színpadra dolgozta Láthatósági mellény címmel, melyet Fegyverneken is előadtak. 2023-ban az Irodalmi Rádió „Szépirodalmi életműdíjat” adományozott számára pályázataikon és rendezvényeiken elért sikereiért, kiemelkedő színvonalú költői munkásságáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!