Bajnokság

2024.03.09. 16:30

A környék legjobb rejtvényfejtői versenyeztek Szandaszőlősön – galériával

A rejtvényfejtés még ma, a technológiák korában is népszerű. A fejtörők rajongói szombaton össze is mérhették tudásukat a Szandaszőlősi Művelődési Házban.

Kovács Berta

A szandaszőlősi intézmény immár 11. alkalommal rendezte meg szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rejtvényfejtő Bajnokságot, ahol a vállalkozó szellemű amatőrök kezdő-, haladó- és mesterjelölt kategóriában mérhették össze tudásukat.

rejtvényfejtés,szandaszőlős,bajnokság
Többféle feladványt kellett megoldania a rejtvényfejtőknek
Fotó: Kiss János

Nagy izgalmak közepette 31 jelentkező igyekezett megoldani minél sikeresebben a Barna Viktor által készített olasz, félig kevert, berakós és skandináv feladványokat.

Bár amatőr versenyről volt szó, a megmérettetés ugyanolyan szabályok mentén zajlott, mint a pontszerző versenyeknél. A feladványok megfejtésére összesen 120 perc állt rendelkezésre.

A sikeres megoldásokra nem pontot kaptak a versenyzők, hanem apróbb tárgynyereményeket, így már ezért is érdemes volt próbára tenni tudásukat.

A bajnokságra a szolnokiak, szandaszőlősiek mellett Martfűről, Mezőtúrról, Törökszentmiklósról, Tiszapüspökiből, Rákóczifalváról, sőt még Vámosgyörkről is érkeztek versenyzők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!