Szoljon Insta

2024.01.04. 15:30

Szünidei lazulásra hív a szolnoki könyvtár

Manóvadászat, többállomásos játékszoba. Izgalmas feladatokkal csábítják a családokat a Verseghy Ferenc Könyvtárba Szolnokon, a szünidei lazulás program igen népszerűnek bizonyul.

Pakainé Pusztai Nóra

Rejtvényfejtésben jeleskedett egy szolnoki család

Fotó: Nagy Balázs.

Hamar magával ragadta a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekrészlegébe látogatókat a többállomásos szabadulójáték január első hetében. Az olvasóterembe belépve az intézményre jellemző békés nyugalom fogadott, halk suttogások nesze vert fel csak a csendet. A hátsó helyiségben ugyanis két család is próbálkozott a feladatok megoldásával. Mint megtudtuk tavaly a téli szünetben szerveztek először szünidei lazulást a könyvtárban, már az első alkalom is igen népszerűre sikerült. A családok vissza-visszatérnek megoldani az újabb feladványokat. 

Most egyebek mellett kincskereséssel, labdafogó játékkal, memória táblával készültek. Az egyik rejtvényt egy másodikos fiú az édesanyjával töltötte ki. Kérdésünkre elmondták, hogy sokat járnak a könyvtárba, leginkább könyveket kölcsönöznek, most mégis úgy gondolták, hogy bepillantanak a játékok közé is. Egy-egy megfejtést hosszú beszélgetés előzött meg közöttük.

A másik állomásnál egy édesapa kisfiával egy robotméhecskét programozott éppen. A kis állat elindult majd megfordult, szinte táncot járva a táblán. A mozgását nagy kacagás kísérte. 

– Szívesen töltjük az időnket a könyvtárban, a játékok is tetszenek – emelte ki a szolnoki édesapa. 

 A Verseghy Ferenc Könyvtár gyerekrészlegén január első hetén manóvadászatra is várják az érdeklődőket. A különböző korosztályoknak más-más nehézségű kérdéseket tettek fel. A vadászat közben a gyerekek végigjárják a gyermekrészleg minden zegzugát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!